sábado, 27 de febrero de 2010

Pràctica 1. Estructura Organitzacional. El problema que pot presentar una estructura organitzativa si està molt jerarquitzada i formalitzada.

En aquest video "Ese no es mi problema", podem observar que si una empresa està molt jerarquitzada i presenta una alta formalització, pot suposar un problema davant d'una situació que en un principi es podria haver solucionat, però que si tothom es dedica només a fer la feina per la qual ha estat contractat pot derivar a una situació complexa. És per aquest motiu que pensem que a vegades val mes assumir responsabilitats, encara que això representi no seguir les normes punt per punt.

http://www.youtube.com/watch?v=JOhDDSJf-OU&feature=related

Pràctica 1. Estructura Organitzacional. Empresa dedicada a la fabricació de mòduls FV

Per a la pràctica 1 de la Teoria de l'Organització, hem decidit crear l'estructura organitzacional de l'empresa en la qual ens agradaria treballar als tres membres de l'equip.
Per tal de poder englobar en el nostre "projecte de futur" totes les competències que presentem cadascun de nosaltres com a enginyers tècnics industrials (dos elèctrics i un químic) i futurs industrials (especialitzats en organització industrial) hem pensat que la nostra empresa estaria centrada en la fabricació de mòduls fotovoltaics. D'aquesta manera en l'Àrea Tècnica, el departament de Medi Ambient estaria dirigit pel nostre quimic Albert, el dept. d'Enginyeria (disseny, producció, gestió de qualitat) pels dos elèctrics -l'Oriol i la Blanca-, i el de I+D per tots tres, enriquint aixi l'equip -tant en qualitat com en coneixement-. Respecte a l'Àrea d'Organització Industrial, dir que nosaltres intentariem també direccionar-la però amb l'ajuda d'experts en economia d'empresa.
Hem pensat, que per vosaltres, els seguidors del nostre Blog, seria interessant oferir-vos un video sobre la fabricació de panells FV. I aqui us deixem l'enllaç:
Cal destacar, que el procés productiu en la nostra indústria estaria tot automatitzat, per aixi en menor temps aconseguir més unitats fabricades i amb un % d'error en la construcció inferior respecte a les plantes que actualment hi ha Espanya.

domingo, 14 de febrero de 2010

El procés administratiu

Per centrar-nos una mica en la teoria de l'organització, a continuació es mostra un video basat en la pel·licula de dibuixos "bichos" i que explica en que consisteix el procés administratiu.

http://www.youtube.com/watch?v=Zk6ge8zo1qY&feature=related

Marketing

En aquest video podem visualitzar d'una manera molt senzilla el canvi que s'ha produït en el marketing i com ens afecta, fins al punt d'arribar a la "infotoxicació".

http://www.youtube.com/watch?v=Mc0ggyHcQBk

jueves, 11 de febrero de 2010

Teoria de l'Organització

Benvolguts!

Som l'equip BLORAL, constituït per: l'Albert Cairol, l'Oriol Subirada i la Blanca Tejedor.

Acabeu d'entrar al nostre blog d'economia de l'empresa 2. En aquest enllaç podreu consultar les activitats dutes a terme a classe de pràctiques i publicar els comentaris que creieu oportuns.