domingo, 6 de junio de 2010

Practica 4b. Booklet 3G, la PC portatil de Nokia

Seguint l'exemple d'empresa virtual de Nokia, mostrem aquest video:

Practica 4b. Computacio movil i organitzacions virtuals.

En aquest video se'ns explica com s'ha arribat a l'organitzacio virtual, els beneficis que va tenir la incorporacio de les TIC en l'entorn de l'empresa i les caracteristiques d'aquest tipus d'estructura.

domingo, 16 de mayo de 2010

Practica 5. Cas de l'autofrenada en cas de col·lisió.

S’ha inventat l’advertència de col·lisió amb autofrenada, que consisteix en que quan el cotxe
detecta pocs metres de separació amb el vehicle del davant, avisa amb un senyal sonor –alarmaal
conductor a la vegada que es frena. Això seria un coneixement creat que deriva a un explícit
pel fet que es pot explicar per tal de fabricar les peces del sistema, etc.


Practica 5. Cas del canvi semiautomàtic de marxes en els cotxes de F1

Al 1989, Ferrari crea el doble basculant electrònic de darrere el volant del cotxe de F1 destinat a
la gestió de les marxes, el qual permetia controlar: l’acceleració, la fricció i el selector. Això
seria un coneixement tàcit el qual va derivar a un de creat, degut a que l’any 1977 Ferrari ho
havia provat, però sense l’electrònica necessària no va acabar de funcionar.

Practica 5. Cas de les suspensions actives.

Al 1987 els cotxes monoplaces d’efecte terra necessitaven un perfecte segellat lateral i una
alçada respecte al terra el més constant possible, pel fet que qualsevol variació d’aquesta alçada
afectava a la carrega d’aire que el cotxe produïa. Aleshores, els enginyers d’aquell moment van
crear les suspensions actives.

Això podríem dir que és coneixement tàcit, ates que veuen que aerodinamicament els cotxes de F1 no van be pel fet que es creen diferents alçades d'adherència degut als corrents d’aire.


Practica 5. Cas dels difusors per cotxes de F1 creats per Brawn

En la temporada passada de F1, Brawn va dissenyar els difusors per als cotxes de F1 de la seva escuderia, aplicant el concepte de l'efecte terra originat dels estudis fets per LOTUS l'any 1977. Per tant, ens trobem amb un coneixement captat que deriva a un de creat i que seguidament es captat per part de les altres escuderies participants en el mundial.

L'enllaç del document visual que ho reflecteix es el següent:



miércoles, 24 de marzo de 2010

Practica 3. Experiments sobre estils de lideratge.

Ens aquest video se'ns mostren diferents estils de lideratge i com influeix aixo en el comportament de les persones, on es veu clarament que la seva actitud de treball es independent de la personalitat i caracteristiques fisiques i psiquiques de l'individu.



jueves, 18 de marzo de 2010

Practica 2. Orientacio a les persones. Lideratge transformacional Hotel Rwanda

Aquest video relata una situacio de lideratge transformacional en un cas que va ser real en el passat.

Practica 2. Innovacio i acceptacio de riscos. Documental del Discovery sobre la historia de Internet i la creacio d'empreses dins seu.

Aquest video, el qual esta molt relacionat amb l'anterior pero es un documental del canal Discovery traduit al espanyol, intenta presentar una visio de com ha canviat Internet el mon que ens engloba, i com empreses que van sorgir del res han seguit endavant amb les seves innovacions i obstacles.

Els enllaços son 5 (continuacio un de l'altre):





Practica 2. Video biografic del creador de Amazon.com. Relata com Jeff Brezos va preferir endinsar-se en un mon desconegut i assumir riscos.

Amazon.com es una empresa creada per Jeff Brezos que es dedica a vendre llibres per internet, la qual segueix traient negoci a moltes llibreries independents que pensaven com la gent normal de carrer que mai tindria exit una organitzacio d'aquestes caracteristiques, i com ell ha soportat tot tipus de situacions i reptes.

El video esta fraccionat en 4 parts, de les quals es mostren els enllaços a continuacio per ordre:






martes, 16 de marzo de 2010

Practica 2. Cultura Organitzativa. Iniciativa i acceptacio de riscos.

A continuacio es mostra l'enllaç d'un video que tracta sobre el lideratge i la motivacio, pero que indirectament ens mostra una imatge del important que es assumir riscos i prendre iniciativa dins una organitzacio (en aquest cas de petits extraterrestres que volen venir al nostre planeta Terra).

En aquest document audiovisual hi ha una frase al final que creiem que resumeix molt be aquest concepte de la cultura organitzativa, i diu aixi:

"EL MUNDO ESTA EN MANOS DE AQUELLOS QUE TIENEN EL CORAJE DE SOÑAR Y DE CORRER EL RIESGO DE VIVIR SUS SUEÑOS"

sábado, 27 de febrero de 2010

Pràctica 1. Estructura Organitzacional. El problema que pot presentar una estructura organitzativa si està molt jerarquitzada i formalitzada.

En aquest video "Ese no es mi problema", podem observar que si una empresa està molt jerarquitzada i presenta una alta formalització, pot suposar un problema davant d'una situació que en un principi es podria haver solucionat, però que si tothom es dedica només a fer la feina per la qual ha estat contractat pot derivar a una situació complexa. És per aquest motiu que pensem que a vegades val mes assumir responsabilitats, encara que això representi no seguir les normes punt per punt.

http://www.youtube.com/watch?v=JOhDDSJf-OU&feature=related

Pràctica 1. Estructura Organitzacional. Empresa dedicada a la fabricació de mòduls FV

Per a la pràctica 1 de la Teoria de l'Organització, hem decidit crear l'estructura organitzacional de l'empresa en la qual ens agradaria treballar als tres membres de l'equip.
Per tal de poder englobar en el nostre "projecte de futur" totes les competències que presentem cadascun de nosaltres com a enginyers tècnics industrials (dos elèctrics i un químic) i futurs industrials (especialitzats en organització industrial) hem pensat que la nostra empresa estaria centrada en la fabricació de mòduls fotovoltaics. D'aquesta manera en l'Àrea Tècnica, el departament de Medi Ambient estaria dirigit pel nostre quimic Albert, el dept. d'Enginyeria (disseny, producció, gestió de qualitat) pels dos elèctrics -l'Oriol i la Blanca-, i el de I+D per tots tres, enriquint aixi l'equip -tant en qualitat com en coneixement-. Respecte a l'Àrea d'Organització Industrial, dir que nosaltres intentariem també direccionar-la però amb l'ajuda d'experts en economia d'empresa.
Hem pensat, que per vosaltres, els seguidors del nostre Blog, seria interessant oferir-vos un video sobre la fabricació de panells FV. I aqui us deixem l'enllaç:
Cal destacar, que el procés productiu en la nostra indústria estaria tot automatitzat, per aixi en menor temps aconseguir més unitats fabricades i amb un % d'error en la construcció inferior respecte a les plantes que actualment hi ha Espanya.

domingo, 14 de febrero de 2010

El procés administratiu

Per centrar-nos una mica en la teoria de l'organització, a continuació es mostra un video basat en la pel·licula de dibuixos "bichos" i que explica en que consisteix el procés administratiu.

http://www.youtube.com/watch?v=Zk6ge8zo1qY&feature=related

Marketing

En aquest video podem visualitzar d'una manera molt senzilla el canvi que s'ha produït en el marketing i com ens afecta, fins al punt d'arribar a la "infotoxicació".

http://www.youtube.com/watch?v=Mc0ggyHcQBk

jueves, 11 de febrero de 2010

Teoria de l'Organització

Benvolguts!

Som l'equip BLORAL, constituït per: l'Albert Cairol, l'Oriol Subirada i la Blanca Tejedor.

Acabeu d'entrar al nostre blog d'economia de l'empresa 2. En aquest enllaç podreu consultar les activitats dutes a terme a classe de pràctiques i publicar els comentaris que creieu oportuns.